Melegítsd fel a telet! Téli koktélok a DrinkAir ajánlásával!
Idén télen bár (egyelőre) a mínuszok nem röpködnek, mégis hűvösek a napok. Ilyenkor szívesen fogyasztunk forró italokat, amik segítenek átvészelni a hideg napokat, ezek közül hoztunk most néhányat, érdemes figyelmesen olvasni, a végén egy kis meglepetéssel is készülünk mindenkinek, aki eljut odáig! ;)
Buttered rum
Ha a forró csoki már elég volt, és inkább valami duplán melegítő forró italra vágysz, próbáld ki ezt a koktélt, aminek az alapja a rum és a vaj!
Az elkészítése nagyon egyszerű: egy tálban keverj össze 100 gramm sótlan vajat, 1-2 teáskanál barna cukrot, 1 teáskanál fahéjat és fél teáskanál szerecsendiót amíg krémes állagot nem vesz fel! Tegyél egy bögre aljába egy keveset a krémből, és önts hozzá rumot ízlés szerint. Töltsd fel a bögrét forró vízzel, és addig keverd, amíg a vaj el nem olvad. Tejszínhabbal és fahéjszórással koronázd ezt a remek téli forró italt!
Apple pie Moonshine Hot Toddy
Hallottál már a Hot Toddy-ról? Ha nem, felfedjük a titkot, általában ezzel a névvel illetik a whiskey, forró víz, méz és citrom kombinációjából születő téli forró italokat. Ezt a verziót azonban egy kicsit megcsavarjuk, hiszen whiskey helyett moonshine felhasználásával készítjük el, ami az Egyesült Államokban az alkoholtilalom idején otthon főzött szesz kicsinosított utódja.
Ezt is roppant egyszerű elkészíteni, csak Ole Smoky Apple Pie Moonshine, forró víz, méz, citrom és fűszerek kellenek hozzá.
Egy lábasban keverj össze vizet, mézet, citromszeleteket, egy rúd fahéjat, csillagánizst és szegfűszeget. Forrald fel, majd lassú tűzön főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Vedd le a tűzről, és keverd bele a moonshine-t és kész is!
Forralt bor
A nagy klasszikus. Nem is lehet elrontani, és szinte minden háztartás elmaradhatatlan itala, ha beköszönt a hideg.
Az elkészítéshez először egy fűszeres redukciót főzünk, 3 dl vízbe ízlés szerint 3-6 evőkanál cukrot keverünk, beletesszük a fűszereket és összefőzzük őket kb 5 perc alatt. A vörösbort egy külön lábasban megmelegítjük, majd egy szűrő segítségével hozzáöntjük a redukciót. Citrom- és narancskarikákat teszünk bele, amelyekkel együtt még pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről és bögrékbe öntjük.
Gratulálunk, eljutottál a cikk végéig, ahogy az elején ígértük, egy meglepetéssel készülünk:
Január 12-én mindenkinek, aki olvasta ezt a cikket, 20% kedvezménnyel adjuk a prémium forralt bor fűszerkeverékünket, vörösbor vásárlása esetén. Online vásárlás esetén használd a TELIITALOK kódot a kedvezményhez!
Ne hagyd ki ezt a remek alkalmat, és készítsd el téli melengető italainkat otthon!