Tequilák
A tequila egy Mexikóból származó alkoholos ital, amelyet az agávé növényből készítenek. Az agávé növény egy fűszeres ízű és illatú növény, amely kaktuszhoz hasonlóan néz ki. A tequila gyártásához csak az agávé növények cukortartalmú központi részét használják, amelyet pinának neveznek. A legminőségibb tequilák 100% agavéből készülnek, ami aztán meg is látszik az árukon.
Tequila Blanco: Az a fajta tequila, amire a legtöbben gondolnak elsőre. A Blanco tequilák jellemzően világosak, szinte áttetszőek, tökéletes választás koktélokhoz vagy önmagukban shotként fogyasztáshoz.
Tequila Reposado: Az érlelt tequila, amelynek íze mélyebb és gazdagabb, általában 2-12 hónapos tölgyfahordós érleléssel. A Reposado tequilák általában enyhén aranyszínűek és kellemes lágy ízűek, és tökéletesek az önmagukban való fogyasztáshoz vagy koktélok elkészítéséhez.
Tequila Añejo: A legtovább érlelt tequila, amelyet legalább 1 évet érlelnek tölgyfahordóban. Az Añejo tequilák sötétebb árnyalatúak, gyakran több mély ízt tartalmaznak, jellemzően ezek a legdrágább tequila fajták.