Őszi koktélok a Drinkairtől
Itt a november, már vége a Halloweeni ijesztgetésnek, de a karácsonyi ízeket talán még nem kívánjuk annyira. Az utcák hidegek, a nappalok rövidek, ilyenkor semmi sem jobb annál, mint behúzódni a szobába, bebújni egy meleg pokróc alá és kellemes, őszies ízvilágú italokat szürcsölni. Cikkünkben most három ilyen receptet mutatunk be, a hozzávalókat pedig néhány kattintással megrendelheted, így ki sem kell otthonról mozdulnod ahhoz, hogy élvezhesd őket!
Pear-Ginger Bourbon
Ha az őszre gondolunk, sokaknak a körte jut először eszünkbe, hiszen ez az a gyümölcs, amit jellemzően nyár végén, a hűvösebb évszakokban fogyasztunk. A körte azonban remekül teljesít a bourbon kiegészítőjeként, némi gyömbérrel pedig a leghűvösebb estéket is felmelegíti.
Hozzávalók:
4 cl Jim Beam Bourbon
0,33l Monyo Körte-Gyömbér limonádé
Jég
Körte/gyömbér/lime szeletek díszítésnek
Ízlés szerint méz vagy cukorszirup
Elkészítés:
Egy magas falú pohárba pár jégkockát helyezünk, ráöntjük a Bourbont és ízlés szerint hozzáadunk némi mézet vagy cukorszirupot. Felhúzzuk a körtés-gyömbéres limonádéval, és körte, gyömbér vagy lime szeletekkel díszítjük.
Kattints a képre, és rendeld meg a hozzávalóit!
Autumn Fizz
A ginről sokan gondolják, hogy inkáb nyári ital, kevés frissítőbb italt tudunk elképzelni a strandon ülve, mint egy kellemesen hűvös, citromos gin-tonic. Azonban következő koktélunk megmutatja, hogy csak egy kis cidert kell hozzáadni, és máris egy hamisítatlan őszi itallá változik. És nem is tudnánk méltóbb kiegészítőt választani ehhez az italhoz a Budaprés magyar prémium ciderénél.
Hozzávalók:
4 cl Tanqueray Gin
pár csepp citromlé
méz ízlés szerint
0,33l Budaprés Tisztás cider
jég
díszítésnek kakukkfű és egy szelet alma
Elkészítés:
Öntsük a gint egy shakerbe, adjunk hozzá néhány csepp citromlét és ízlés szerint mézet, rázzuk össze, majd öntsük jégre egy magas falú pohárba, és húzzuk fel egy üveg Budaprés Tisztás ciderrel. Díszítsük egy szál kakukkfűvel és egy szelet almával.
Jól hangzik? A képre kattintva már repítjük is a hozzávalókat!
Őszi Sangria
A sangria egy sokak által kedvelt ital, és mivel gyümölcsökkel készül, könnyen alakítható aszerint, hogy éppen milyen gyümölcsök szezonja van, az eredmény garantáltan csodálatos lesz. A mi őszi verziónkban narancslikőr és almalé egészíti ki a vörösbort, ha a forralt borhoz még nincs elég karácsonyi hangulatod, de egy finom vörösbor alapú italt innál, ez a legjobb választás!
Hozzávalók:
0,7l Heimann Merlot vörösbor
0,7l Cointreau narancslikőr
1l doboz Happy Day almalé
1,5l Szentkirályi szénsavas ásványvíz
ízlés szerint gyümölcsök
Elkészítés:
A vörösbort, a Cointreau-t és az almalét keverjük el egy tálban vagy kancsóban, ízlés szerint adjunk hozzá őszi gyümölcsöket: körtét, almát, narancsot, majd tegyük hűtőbe néhány órára. Ha összeértek az ízek, adjuk hozzá a szénsavas ásványvizet, és öntsük poharakba.
Rendeld meg még most, hogy elég időt tölthessen a hűtőben! Kattints a képre!
Biztosak vagyunk benne, hogy akármelyiket is választod, hamisítatlan őszi hangulatot varázsol majd a hideg estékre, rendeld meg őket még ma, és észre sem fogod venni, milyen gyorsan az otthonodba repítjük a hozzávalókat ezekhez a koktélokhoz!