Cége számára keres megbízható partnert? Töltse ki űrlapunkat!

Blog

Kávé

2022.03.29 11:08
Kávé

„Ihatatlan kávé nem létezik, csak akaratgyenge ember!” ~ Laurell Kaye Hamilton

Miért szeretsz kávézni? Igazi ínyenc vagy, aki ért is a kávéhoz, és pontos elképzelései vannak a jó kávéról? Vagy azok közé tartozol, akik megszokásból kávéznak? Lehet, hogy Te nem is vagy a kávé rabja, a kettő közötti átmenetet képviseled, akinek a kávézás egy rituálé, és szívesen kalandozik újabb ízek világába. Esetleg ajándékba szeretnél kávét vásárolni, de hozzá nemértőként, elképzelésed sincs, merre indulj, honnan szerezd be és milyen kávét  válassz? Ebben a cikkben bemutatjuk a minőségi kávé legfontosabb ismérveit. Ezek után könnyebben fogsz tudni önálló döntést hozni kávé vásárlásakor! Ráadásul közelebbről megismerkedhetsz kávé kínálatunkkal, melyben mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet! Ha Te konffeinmentes változatra pályázol, akkor is érdemes tovább olvasnod!

 


A jó kávé ismérvei
Mire érdemes odafigyelni kávé vásárlásakor? Az olasz kávé az igazi? Számít a pörkölés vagy a feldolgozás? Hol érdemes egyáltalán kávét vásárolni? Kezdjük hát az elején!

Hol vásárolj minőségi kávét?
Hozzá nem értő személyként könnyen beleeshetsz ugyanabba a hibába, mint borválasztáskor. Tanácstalanul toporogsz a szupermarketben a polc előtt, a felhozatalt vizsgálva. Vannak márkák, aminek neve ismerősen cseng. Beugorhat egy kép TV reklámból, ami már beleégett a fejedbe. Aztán meglátsz egy másikat, “lehet, hogy már hallottál valakitől”, majd ráeszmélsz, hogy a múltkor egy mennyei kávéval kínált meg egy ismerősöd, de még a zacskóját sem láttad, a nevére pedig már nem emlékszel... Segítünk. Ha minőségi kávét szeretnél, akár magadnak otthoni felhasználásra, akár egy barátnak, vagy családtagnak ajándékba... rossz helyen jársz. A minőségi kávékat ugyani nem a szupermarket polcain fogod megtalálni, tanácsos ehelyett szakértőhöz fordulnod! A továbbiakból azt is megtudhatod, hogy miért! Olvass tovább!

A kávé származása
Az olasz kávéról köztudott, hogy jó. Ehelyett azonban sokkal fontosabb, a kávébab származási helye. Most pedig szeretnénk eloszlatni egy tévhitet: “olasz kávé”, termőterület tekintetében nem létezik! Így ez a kifejezés magára a sötétebb pörkölésre utal, tehát helyesen, olasz stílusú kávéról beszélhetünk. Csakúgy, mint borok esetében, a kávébabok minőségét is a talaj összetétele és az időjárási viszontagságok határozzák meg, kiegészítve a tengerszint feletti magassággal.

Eszerint elmondható, hogy jellemzően:
- a kelet-afrikai kávék általában citrusosak, komplexebbek és szép savaik vannak
- a brazil kávék gyakran étcsokoládés, kakaós, mogyorós és magvas ízjegyekkel bírnak


A kávé pörkölése
A kávé származása mellett szintén rendkívül fontos információ a kávé pörkölése. Ezt szintén fel kell tüntetni a kávé csomagolásán, hiszen nem minden kávét készíthetünk el mindegyik eszközön: filter, eszpresszó vagy kotyogós?

A kávé feldolgozása
A minőségi kávé egyik fontos ismérve, hogy csomagolásán feltüntetik a feldolgozás módjátami általában:
- mosott/nedves eljárás 

- natúr/száraz eljárás

Persze ezek mellett még számos eljárás létezik, de ezzel a kettővel találkozhatsz a leggyakrabban. A feldolgozás módját azért érdemes tudni, mert ugyanaz a kávé teljesen más ízű lesz a különböző eljárásokat követően. A mosott/nedves eljárás során a gyümölcshúst eltávolítják a kávébabról, majd víz segítségével fermentálják. A száraz eljárás esetében a kávébabot a gyümölcshússal együtt szárítják, a folyamat során gyakran forgatják. Rengeteg odafigyelést igényel, mert könnyen beindulhat a rothadás folyamata, ez pedig az egész termést elronthatja. Ehhez képest a nedves eljárás sokkal kevesebb hibalehetőséget rejt magában, ellenben rendkívül nagy a vízigénye és eléggé költséges.

Minőségi kávék a DrinkAir kínálatában
Kapszulás vagy szemes kávét keresel? Koffeinmentes változatra vágysz? Ismerd meg a Roastopus termékeit, melyet hazánkban, a kaposvári pörkölőben készítenek. A minőségi termékhez itt nem csak minőségi megjelenés társul, de ízek tekintetében is új vizekre evezhetsz!


Roastopus - Seashell
Előszerettel ajánljuk, ha még csak most ismerkedsz a kávék különleges világával. A megszokott ízjegyek új értelmet nyernek ebben az izgalmas megközelítésben. Ez a komplex, brazil származású kávé Salto, Congonhas, Vila Boa egyvelegét tartalmazza. Félszáraz feldolgozásának köszönhetően új megvilágításban élvezheted a hagyományos ízjegyeket. Hölgyeknek ajándékba elsőrangú választás, kínálatunkban kapszulás és szemes változatban egyaránt megtalálható! Tejcsoki, mandula és vajkaramella íz pompája teszi ellenállhatatlanná a kávézás élvezetét. Élvezd ezt a fenséges zamatot eszpresszóként, vagy tejjel elegyítve, automata kávégép elkészítésével! Ha már most magával ragadott ez a kávé különlegesség, válaszd a nagyobb, (30 darabos) kiszerelést kapszulás géphez! Ha a szemes kávét részesíted előnyben, a fent felsorolt ízjegyeket az étcsoki aromájával kiegészítve élvezheted!

Roastopus - Seahorse
Ez a nedves feldolgozású nicaraguai új (kávé)kalandokra invitál. Merülj el a meggy, fekete tea és dió íz jegyeiben egyedül, vagy kápráztasd el vele vendégeid! Szemes kiszerelésben kapható.
- Ha egyedül tartod otthon a kávé rituáléd
- Ha barátokat invitálsz
- Ha munkamegbeszéléshez szeretnél egy tökéletes kiegészítőt
- Ha ajándékba vásárolnál

Roastopus - Starfish
Kétségkívül választékunk egyik legizgalmasabb terméke. A markáns és egyedi ízjegyeket gyümölcsös zamat egészíti ki és teszi pazarrá a kávézás élményét. A szemes kiszerelésben espressoként fogyasztva a fehér szőlő, cseresznye, eper aromája köszön vissza. Kapszulás kávék kedvelőjeként is megtalálhatod, 3/6 intenzitással. Fogyaszd espresso, cortado, vagy americano formájában, és merülj el a kékszőlő, áfonya és szilva zamatában!

Roastopus - White Sand 

Szeretnéd érezni a kávé különleges ízét koffeinmentes változatban? Kolumbiai kávé, tiszta élménnyel, koffein nélkül!
Ha szemes kávé formájában választod, a karamella, mandula és narancshéj ízjegyeit élvezheted. Ha automata kávéfőzőhöz keresel minőségi, koffeinmentes kávét, válaszd ezt a kapszulába zárt kolumbiai csodát és merülj el a karamell, tejcsoki és pirított dió ízpompájában!


Roastopus - Black Pearl
Ha szeretnéd a kávé új arcát megismerni válaszd ezt a kevert kávét, melyet a száraz feldolgozású etióp és nedves feldolgozású nicaraguai kávé egyensúlya tesz különlegessé! A karakteres kombinációt az őszibarack, fekete tea és a bergamott ízjegyei varázsolják élénkké és izgalmassá. Ez a kávé nem szemérmeskedik! Fogyaszd szemes kiszerelésben eszpresszóként, tejjel elegyítve, kotyogós kávéfőzővel vagy professzionális géppel, és ismerd meg más és más arcát!

Roastopus - Seahorse
Ez a nedves feldolgozású nicaraguai új (kávé)kalandokra invitál. Merülj el a meggy, fekete tea és dió íz jegyeiben egyedül, vagy kápráztasd el vele vendégeid! Szemes kiszerelésben kapható.
- Ha egyedül tartod otthon a kávé rituáléd
- Ha barátokat invitálsz
- Ha munkamegbeszéléshez szeretnél egy tökéletes kiegészítőt
- Ha ajándékba vásárolnál

Válassz minőségi kávét és élvezd a mennyei íz áradatot! Reméljük, hogy ezután a cikk után már Te is könnyebben eligazodsz a kávék varázslatos világában! Kezdd a barangolást webshopunk!