Gin & Tonic
Gin and Tonic
"I love water - especially when it’s frozen in cubes and surrounded by gin."
A gin tonicot az 1800-as években brit gyarmatosítók alkották meg, amikor a tonikot (amit a kinin miatt ittak malária ellen) ginnel és cukorral keverték össze.
A gin tonic az egyik legkedveltebb klasszikus manapság, sőt, egyre népszerűbb, sokak számára hatalmas kedvenc.
Népszerűségének oka az egyszerűsége, de nagyszerűsége. Nem kell hozzá más, csak gin és tonic, persze egyéb hozzávalókkal tovább fokozhatjuk az élvezetet.
Nézzük, hogy miként készül a hagyományos gin tonic, hogy az alapoktól kezdjük.
Ez a klasszikus igazán közkedvelt, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető, gin és a tonik kombinációja, fanyar, nem túl édes, de mégis frissítő ízvilágot kínál.
Érdemes minél minőségibb és frissebb alapanyagokat használunk hozzá, számít a felhasznált lime, citrom frissessége, a tonicunk minősége, és természetesen a gin is meghatározó. Ha olcsóbb gint válaszunk, akkor beérhetjük olcsóbb toniccal is, ellenben ha már beruházunk egy magasabb kategóriás ginre, akkor ahhoz már ajánlott prémium tonicocat vásárolni, mint például a Thomas Hanry, Fever-tree vagy Franklin and Sons.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A egy poharat megtöltünk jéggel, majd hozzáadjuk a gint és a tonikot. Citromot vagy limeot adhatunk hozzá, gerezdbe vágva, ízlés szerint.
Ízesített Gin Tonicok
Ebben a kategóriában szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Felhasználhatunk ízesített tonicokat, mint például bodzás, citromos, uborkás, hibiscusos vagy grapefruitos.
Bár ettől ízlés szerint eltérhetünk, de támpotnak azt javasoljuk, egy édes, virágos ginhez érdemes hagyományos tonikot választani, ami nem dominálja le a párlat karakterét. Ugyanakkor egy tisztább, klasszikusabb ízvilágú ginhez bátrabban választhatunk ízesített tonikokat, akár többfélét is. Mindenkinek érdemes kikisérletezni, hogy neki melyik kombináció ízlik legjobban.
Feldobhatjuk még a gin tonicunkat különféle fűszerekkel is a lime mellett vagy akár helyett is. Manapság már számos gin tonic fűszer közül választhatsz, amik színezhetik, ízesíthetik az italod. Érdemes nem túlzásba vinni, 3-4 fűszernél nem többet használni.
Oladlunkon többféle gin és tonik tombinációt ajálnunk, csomagban is, ha kezdésnek nem tudnál dönteni, mit mivel érdemes fogyasztani.