100% Törésgarancia!

Ha az italod megsérülne szállítás közben, garanciát vállalunk rá!

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Rendezvény vagy esküvő? Töltse ki űrlapunkat!

Villa Tolnay Tenger Cuvée 2018 0,75l 13,5%

Villa Tolnay Tenger Cuvée 2018 0,75l 13,5%
Villa Tolnay Tenger Cuvée 2018 0,75l 13,5%
„A név leginkább a Pannon-tengerre reflektál, de persze lehet ez akár a magyar tenger is, ha úgy tetszik. Viszont akkor a hegy, ahol vagyunk, a Csobánc beach, mert az új pince építésekor egy méterre leásva a Pannon-tenger kagylóit találtuk, 12 méterrel mélyebben pedig tiszta homokot. A Tenger alap gondolata egy olyan bor és folyamat, amiben kapcsolódik a modern borstílus a régi helyi tradíciókkal. Ezért fontos benne legalább annyira az olaszrizling, mint a chardonnay. Hosszú kóstolás után négy fajtából és a legjobb hordóinkból házasítottuk össze.” – Philipp Oser
A blend felét a pince 2009-es telepítésű chardonnay parcellája teszi ki, a többit pedig a birtok három fő fajtája: olaszrizling, rajnai rizling és zöldveltelini. Korai szüretből finoman feldolgozott szőlő kénhasználat és szivattyúk nélkül, majd hosszú és csendes erjedés a pince nagy becsben tartott francia és osztrák hordóiban.

A Villa Tolnay két évvel ezelőtti megújulásának egyik legszebb hozadéka a Tenger. Megjelenésétől fogva sokat emlegetjük, viszonyítási alapként számolunk vele: balatoni, reagál a helyre és készítőjére, minden részletében finomra csiszolt, mégsem komolykodó, könnyen befogadható.
Raktáron
4 890 Ft
Kiegészítő termékek